2014 Rondreis Engeland en Wales

Buckinghamshire - Wales - Cornwall - New Forest - Kent

In september 2014 hebben we een rondreis gemaakt door Engeland en Wales, met overnachtingen in Buckingham (Buckinghamshire), Porthmadog (Wales), Bude (Cornwall) en Folkestone (Kent). Mooie reis, veel gezien en gedaan.

 

Buckinghamshire

Op 15 september 2014 zijn we met de veerboot vanuit Duinkerken naar Dover gevaren, waarna we naar Buckingham gereden zijn, een plaats in het Engelse graafschap Buckinghamshire. Tot en met 17 september hebben we daar in The White Hart Inn gelogeerd, van waaruit we de omgeving hebben verkend. Buckingham is een mooi historisch stadje.

 

Wales

Vervolgens zijn we naar Wales gereden, waar we van 17 tot en met 22 september 2014 verbleven in het Brynllydan Hotel in Porthmadog. Op 20 september heeft Richard daar deelgenomen aan de Blaenau To Porthmadog Half Marathon Trail Run, terwijl ik met de trein met familieleden en vrienden de lopers heb gevolgd.

We zijn ook in Portmeirion geweest, één van de mooiste dorpjes van Wales, waar je je in Italië waant.

 

Cornwall

Van 22 tot en met 26 september 2014 hebben we Cornwall verkend. We hadden een kamer in B&B Upton Cross en hebben van daaruit de omgeving verkend. Zo hebben we een lange wandeling langs de westkust naar het zuiden gemaakt en zijn we naar Tamar Otter and Wildlife Park geweest. En lekker gespeeld met de hond van de B&B.

 

Newforest en Folkestone

Op 26 september 2014 zijn we naar Folkestone gereden, maar bij de New Forest hebben we een tussenstop gemaakt om te lunchen en een wandeling te maken. Wat een prachtige huizen hebben ze daar ...

Na de wandeling zijn we doorgereden naar Folkestone, waar we een kamer hadden in het Britannia Grand Burstin Hotel. Van daaruit hebben we Folkestone verkend.

 

Op 27 september 2014 zijn we met de veerboot terug naar Duinkerken gevaren.